Skip to content

Salon sluiten Corona

Salon sluiten Corona

We kunnen er niet meer omheen. En ook jij moet je salon sluiten vanwege het Corona virus. Het Corona virus grijpt om zich heen, met alle gevolgen van dien. Zowel economisch als sociaal en uiteraard de veiligheid omtrent onze gezondheid, merken we allen een voelbare angst. Hoe komen we hier uit? Wat zijn de gevolgen?

In deze blog deel ik tips voor jou, jij hardwerkende ondernemer in de beauty branche.
Want: of je nu een kapsalon of schoonheidssalon hebt: we kunnen niet meer voldoen aan de keiharde eis: houd 2 meter afstand van elkaar. En dat met alle gevolgen van dien.

Financiële mogelijkheden

Aller eerst deel ik de regelingen die je kan treffen om het financieel te behappen:

 • Werktijdverkorting

  Deze regel geldt alleen als je werknemers onder je hebt werken. Wanneer je hen als gevolg van de crisis minder werk kunt bieden, kun je hun uren verminderen. Zij kunnen voor dit urenverlies dan aanspraak maken op een ww-uitkering. Hiervoor gelden nog wel redelijk strenge voorwaarden, dus neem ze eerst goed door! Meer informatie vind je hier.

  Besluit bijstandsvereniging zelfstandigen (Bbz)

  Deze uitkeringsvorm is gericht op zelfstandigen die met hun bedrijf tijdelijk in financiële problemen zitten, maar wel levensvatbaar zijn. Je kunt deze uitkering aanvragen bij je gemeente. Let op: momenteel is de wachttijd tot toekenning nog zo’n 13 weken. Daarnaast moet je ook weer voldoen aan bepaalde voorwaarden. Meer over de Bbz lees je hier.

  Verruiming van de Borgstelling MKB-kredieten (BMKB) 

  Valt jouw bedrijf binnen het MKB? Dan kun je nu in aanmerking komen voor het BMKB. De overheid staat dan garant voor het geld dat jij leent bij kredietverstrekkers, zoals banken, om deze crisisperiode te overbruggen. Per 16 maart is deze regeling verruimd, zodat alle bedrijven die genoeg levensvatbaarheid in zich hebben gefinancierd kunnen blijven. Meer informatie over de BMKB vind je hier.

  Uitstel van betaling Belastingdienst

  Wanneer je als ondernemer in de problemen komt vanwege het coronavirus mag je nu uitstel van betaling aanvragen bij de Belastingdienst. Dit geldt dus voor alle aanslagen, dus ook inkomsten- en omzetbelasting. Ook als je een lagere winst verwacht dan je eerder bij de Belastingdienst hebt opgegeven, heb je het recht om het bedrag van je voorlopige aanslag te verlagen. Lees meer op de site van de Belastingdienst.

  Hulpvragen

  De KVK heeft speciaal voor ondernemers die vragen hebben over de consequenties van het coronavirus voor hun bedrijf een Coronaloket geopend. Dus kom je er echt niet uit en kan je nergens het antwoord op jouw specifieke vraag vinden? Neem dan gratis contact op met dit loket via 0800-2117 (open tussen 8.30 uur en 17.00 uur).

  Petitie steun overheid

  Op de website petitie.nl lopen inmiddels meerdere petities waarin de overheid wordt opgeroepen nog verdere financiële maatregelen te nemen voor zzp’ers, zoals het opzetten van een noodfonds. Wanneer zo’n petitie wordt ingediend bij de Tweede Kamer, moeten de leden met een antwoord hierop komen.

Werken áán je bedrijf

In plaats van dat je gaat scrollen door Facebook of Instagram en het nieuws opsnuift omtrent dit Corona drama, kan je ook investeren. In jezelf, je bedrijf en in zaken die wél op te pakken zijn.

Denk niet alleen in belemmeringen maar ook in oplossingen en mogelijkheden.

 • Verloot behandelingen voor na de crisis.
  Verkoop voor bijvoorbeeld €5 per lootje een behandeling t.w.v. €99 euro. 
 • Verkoop cadeaubonnen met iets extra’s.
  Geef liever geen korting. Maar bied een extra-tje aan (massage / wimpers verven)
 • Verplaats je afspraken, i.p.v. je afspraken te annuleren.
  Wat je nu mist, hoef je later ook niet te missen!
 • Maak een killer aanbieding voor als je salon weer open gaat.
  Mensen willen na hun sociale isolatie maar al te graag weer opgefrist worden
 • Investeer in je bedrijf!
  Huh? Nu? Ja nu! Je hebt alle tijd en ruimte. Dus bekijk of je misschien een online opleiding kan doen je salon weer op de kaart zet. 

Loop je vast?

Ik ben er voor je! Ik kan met je meedenken door een coaching call in te plannen.

Maar probeer vooral je hoofd koel te houden. Er is stromend water, genoeg boodschappen te verkrijgen en we wonen in een land dat heel vermogend is om deze crisis op te vangen. De overheid is bezig om deze crisis op te vangen!

Back To Top